.

.

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

OKKn RALLYt

Lauantai meillä meni koko päivä hallilla RALLYkisoissa ja talkoissa. Saldona oli että tahkottiin 4 rataa läpi, Pate 2 ja Kaino 2 tosin 0 koirana. = koiraa tarvitaan ylemmissä VOI ja MES luokissa tekemään alussa eka kilpailijan aikana käytösruutu (koira on radalla tietyssä asennossa ohjaajan kanssa kun toinen suorittaa rataa) ja viimeisen kisaajan ollessa käytösruudussa tekee 0 koirakko sitten radan. Tietysti jos tuomari joutuu poistamaan kisaajan eikä koirakko näin ollen pysty suorittamaan käytösruutua (rata tehdään aina ekana ennen käytösruutua) hyppää 0koirakko apuun.

Ekana rata oli B-kisa joka oli samalla piirimestaruuskisa. Varsinainen piirimestaruushan jaetaan mestariluokassa, mutta joukkuekisat käydään sekä alemmissa ja ylemmissä luokissa. Tuomarina toimi tuttu Tytti Lintenhofer. Meillä oli ikävä nakki olla kilpailija nro 1... Laitoin rataan tutustumisen ajaksi ajastimen piipittää 10min kohdalla, että pääsen hakemaan koiraa ajoissa... No kuinkas kävikään koko rataa ei oltu käyty edes läpi siinä kohden ja loppupeleissä mulle jäi 4 minuuttia aikaa hakea koira autosta ja koittaa saada kierrokset haltuun! Voi kertoa että en ikinä enää suostu moiseen... Tutustun rataan yksin enkä jää kohteliaasti kuuntelemaan kaikkia kysymyksiä! Onneksi muissa luokissa ei yleensä tule tätä ylimääräistä juttua niin paljon kuin ALOssa kun on ensikertalaisia kisaamassa.

Heti kun pääsin halliin oli selvää, että 1kpl malinöössejä oli ruuvattu niin kierroksille kuinm pieni koira vain voi olla. Ääntä lähti joka käskylle ja kauheaa painamista seuraamisessa yms. Ei auttanut kuin koittaa komentaa ja syöttää koira rauhallisemmaksi. Eihän siinä muu auttanut kuin toivoa parasta kun tuomari käski radalle... Heti eka sivu käskystä kuului iloinen WUF ja 1 kyltti eli spiraali meni kyllä niin painamalla läpi ja mun fiilikset oli kyllä että "v****, v****, v***" Onneksi kyltti nro 2 oli 360 vasen niin vähän sain tolkkua kulkemiseen ja ääntäkään ei enää tullut. Koko rata meni sitten kävellessä enemmän kuin raaaauuuuuhaaaallliiisesti. Tästä ja siitä vireestä johtuen jouduin uusimaan kyltin nro 9 kun näin et mun pikkua aivopierun takia oli pylly laskeutumassa alas... olin melkovarma ettei Pate ehtinyt istua mutta päätin varmistaa uusimalla kyltin -3p on aina kivempi kuin -10p. Tosin sain kuulla että uusin turhaan... Niinpä tietysti. Pisteitä 97 ja aika 2,09,81. Jäimme vähän ajassa kolmanneksi tulleelle, mutta saimme kuiten koulutustunnuksen RTK1. Niin ja päivän lopuksi saimme myös joukkueelle piirimestaruuden!!!

Kylttien nro 2, 4 ja 13 oli arvosteluun kirjoitettu ylimääräiset "hyvä". Tuomarin kommentti oli: Erinomainen askelpituus ja ohjaus. Upeaa yhteistyötä. Oli kiva kuulla myös muilta että rata oli näyttänyt upealta vaikka omat fiilikiset oli kaikkea muuta. No myöhemmin olen osannut nauttia ajatuksesta, että sain Paten toimimaan huonosta vireestä huolimatta hyvin. =)
Tässä rata

Tässä välissä käytiin kotona syömässä ja hakemassa Umpsi kyytiin ja vähän halleileen sekä tietty katsomassa AVO rata. Siirryimme siis RTKn myötä A-kisassa seuraavaan luokkaan. Rata oli mukava, ainoana kauhuna piruetti kun se välillä ei oikein toimi jos seuraaminen hirttää niin sanotusti kiinni... Mutta ennen kisaa vielä pikku mutka kotona ja Mummon haku mukaan.

Rata meni loistavasti, mutta nyt vire oli vähän ylikierroksilla väsymyksestä. Kompensoin aamun sähköjänistä turhalla treenauksella ja pitkillä lenkeillä... Huoh... ei ollut hyvänmielen kisat ollenkaan, mutta hyvää oppia itselle TOKOa ajatellen. Tulos 90pistettä ja TP, aika 1,38,18. Tuomarina Heikki Palosaari. -10 pisettä tuli kyltin 14 täyskäännöksestä. Tuomarin mielestä liikuin liikaa...Monen muun mielestä en. ;D No tuo 10 on helpompi kestää kun luulin että tuli hylsy. Ennen ku menin kehään päätin vähän tehdä korjaus liikettä seuraamiseen 360 käännöksellä vasemmalle ja kun olin rataan selin kuulin kuinka kehänauha rasahti Paten jalkojen alla! O_o Onneksi tuomari ei joko nähnyt sitä tai tassut ei mennytt nauhan yli. Rallyssa kun suoritus alkaa kun menet kehään ja poistua ei enää sen jälkeen saa. Jos osa koirakkoa käy kehässä ennen suoritusta niin se on voi voi... No onneksi nyt ei näin käynyt. Pate teki taas  hienosti töitä ja vaikka vire oli nyt plaah muista syistä olen Pateen tyytyväinen. Se on huippu harrastuskaveri!!!


Mummo pääsi sitten VOI luokassa "kisaamaan". Vitsit että Kaino on ollut nyt huippu vireessä. Vauhtia piisaa ihan liikaa ja treenit on menny metsään ku mummo kimpoilee! =D Mutta VOI radan mummo teki loistavasti! Vaikka olimme 0 koirakko saatiin me arvostelu. -3pistettä tuli kylteiltä nro 3, 6,7 kaikki 3 ohjaaja virheitä ja 3kyltillä myös vinous sekä kyltiltä 10 TVÄ eli epätarkasti suoritettu liike. Pisteitä olisi siis tullut roimat 88kpl ja aika 1,39,84. Seurasin palkintojen jakoa ihan sillä, että saisin kiittää tuomaria Paten TPstä. En ollut ehtinyt jäädä AVO palkintojen jakoon kun piti ehtiä liikuttaa Kaino ja Pate ennen VOI luokkaa. Sain siis tietää TPstä vasta VOI kisan aikana kun hain Paten kisakirjaa. No kun palkinnot oli jaettu menin kiittämään tuomaria joka sanoi että "ota palkinto". Mä tietysti siihen että "otin jo kun hain Paten arvostelun". Tuomari kuiten käski ottaa ja mä ihan ulkona, jolloin hän painotti että "sait myös nyt!". Mummo oli kuulema vetänyt radan parhaiten entä kuin kukaan kisaajista!!! =D Mummo on niin WOW ja super.

Mestarirata ei enää mennyt niin putkeen... tai olisi mennyt jos mummo olisi saanut päättää ;D Ihanaa kun tuo on niin energiaa ja menoa täynnä. En enää tällä radalla korjannut kuin hyppyjen jälkeisen virheen ja senkin vähän lennosta kun en ilmoittanut uusivani. Otin enempi treeniradan kannalta tän jotta mieli pysyisi mummolla korkeella. Näin ollen -10pisteen virheitä ropisi kylteiltä nro 4,6,17 ja 19 kaikki TVÄ. -3pistettä tuli kylteiltä nro 10 ja 15. Sekä  -1 kyltiltä 8 TVÄ. Suoritus oli hylätty tossa 3 kyltillä koska en tosiaan ilmoittanut uusivani. Josko me mummon kaa uskaltautuisimme kisaamaan tän talven aikana. ;)

Kotiin viemisinä oli siis taas kassillinen kaikkea kivaa. Itseasiassa mietin tossa muuan viikko sitten pitäisikö noihin arkipantoihin hommata vilkkuvalot ihan kaiken varalta jos pimeä yllättää, no nyt ei tarvii ostaa kun saimme 3x sellaiset palkinnoksi! =)

Ja loppuun... Tältä näytti auto kun noin 9v bullmastiffi mummo on odottanut omaa vuoroaan autossa useamman tunnin... =D =D =D Ei tuu pentukuumetta ei ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti