.

.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Toko-kurssi vol2

Eli sunnuntaina oli kurssin toinen päivä ja päivä oli yhtä hieno kuin edellinenkin. Tänään meillä oli aiheena luoksetulon topit ja ne kammottavat kaukot.. Toppeja otettiin eka kierron avulla, mutta Kaino päättikin että törpön kierto on aikas tylsää joten kierto tapahtui milloin mistäkin, kerran kierrettiin jokin paperi ja kerran koko hallin päätyaita. =D Tässä vaiheessa päätettiin ettei jatketa samaa rataa vaan otettiin agi putket avuksi. Ekaksi oli vain yksi, mutta sit otettiin toinenkin putki avuksi, että saatiin juoksutettua Kainoa putkella puutkiin, jotta vältettiin ennakointi. Sinänsä tässä ei tullu kauheasti uutta treenin kannalta, muttta asnteeseen sitäkin enempi. Ihan lyhyeltä matkalta otetaan nyt maahanmenoja ja toppeja et saadaa koira tunteen itsensä hyväksi. En saa kuulema kertoa Kainolle et se ei ole hyvä tässä. ; D

Sitten olikin vuorossa ne kammottavat kaukot, jotka meillä on hangannu vastaan alusta asti... Suurin ongelma on istu-seiso / seiso-istu osassa. Matkaa kun tulee lisää sinne 10m ja yli alkaa Kaino edetä. Tähän auttoi, että laitettiin Kainon eteen este ettei pääse eteneen. Sit aloitettiin istu-seiso ihan metrin päästä, seuraava vaihto (kokoajan oli sama liikesarja) parin askelta kauempanaä jne sinne 10m. Alkuun menikin kivasti, mut sit Kaino päätti et "ny riittää" ja jurotti istumassa. Päätettiin vain jatkaa ja kyllä se nti sit lopulta ymmärsi et pakko mikä pakko. =) Tätä on nyt testattu treeneissä ja hienosti on toiminu. Josko sit tämäkin liike lähtis toimimaan kisoissakin!

Kaiken kaikkiaan tykkäsin kurssista paljon. Juurikin sellainen palautus ihan perusteisiin ja simppelieihin juttuihin. Nykyisin kun TOKOkin on aikas piperrystä ja eri tyylisuuntia täynnä. Ohje kuuluikin suurimpaan osaan ongelista et "väännetään se rautalangasta" eli harjoitus on niin simppeli et koiran on pakko ymmärtää et tämä on samaliike kuin aina ennenkin oli mattka, vauhti yms mikä vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti