.

.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

TOKO epikset

Tänään oli ohjelmassa tokostusta kisamaisella otteella. Tuomariksi oli lupautunut Tarja Melakari, joka kilpailee Suomen edustusjoukkueessa. Eli tuomari oli enempi kuin pätevän hommaansa. ;D EVL koirakoita oli vain me ja olimme saaneet valita 4 liikettä mitä teemme. Päätin ottaa meidän vääntöliikkeet eli seuraaminen, kaukot, ohjattu ja loppuun rallattelu ruutu. No kuinkas muuten ne vaikeimmat meni loistavasti ja tällä hetkellä treeneissä toimivat ei... Kun kerran epiksistä oli kyse päätin panostaa välien palkkaamiseen, kun ne on kauheaa laahustamista treeneissä sekä kisoissa. Treeneissä olen jo ihan vain ottanu koiran pannasta mukaan, enkä ole maanitellut kuten aijemmin. Tulosta on jo tullut.

Ekana oli seuraaminen johon toivoin paljon paljon käännöksiä ja muuta härpäkettä, että saataisiin oikein mukava eikä tylsää tallaamista. Sitä saatiin mitä tilattiin. =) Kaikku muu meni oikein kivasti, paitsi se mun täyskäännös. Nyt saatiin hyvät täsmä ohjeet omiin jalkoihin. Otan taka-askeleen että Kaikku ehtisi mukaan no sehän kääntyy meitä vastaan ja käännös leviää kun koirakin ottaa taka-askeleet. Kirjallisessa palautteessa lukee: Hyvä kontakti, iloinen seuruu, kiva paikka, täyskäännöksissä katoaa. Hyvät rytminvaihdot. Ei voi kuin hymyillä näin hyvästä palautteesta!

Seuraavana olikin ohjattu ja tänään oli arvottu oikea. Onneksi niin kun se on se varma keskikapula... =/ Tosin nyt alkanut jo sujua. Itse oikein keskityin kun liikkuri vei kapulat, tuijottamaan sitä oikeaa, enkä noteerannu muita. Kaikku teki kivan merkin. Ravilla mut muuten napakka. Käännösoikealle oli huikea. Kaikku tekee käännökset aikas suoraan normaalisti, niin nyt veti hienolla kaarella. Näin ollen ei keskikapula sattunut silmiin vaan juuri se oikea. Lappuun oli kirjattu: Hyvä merkki, hyvä stoppi, hyvä meno kapulalle. Loppu???? + pyörittelee kapulaa. Olisikohan tossa asennosta kyse kun se jäi vajaaksi. Kokeilin nyt keskikokoisia kapuloita ja ne toimi hyvin. Pyörittelyä oli todella paljon vähemmän kuin normaalisti isoilla.

Sitten oli kaukot, jitka treeneissä olleet hyvät. Taisi mulle iskeä rima kauhu ja ne meni ihan taas penkinalle. eka istu loistava sit alkoi maa kutsua... Kun se kakkosasento ei sujunu alkoi mua tietty kiukuttaa ja elekieli varmaankin oli jo kireää. Vipa seiso-istu alkoi kans valua maahan ja annoin pikku murina palautteet. Ei hyvä. Pitäisi nyt vaan saada nollattua tuo kauko mörkö kisoissa. Kommenttit: eka asento hyvä. seuraavaa Kaino ei toteuttanu, sinä menit epävarmaksi ja Kaino ei tehnyt ollenkaan sen jälkeen. Niimpä... sitä nollausta tarvitaan! Mut ei onneksi ihan niin liikkumattomaksi menny ku aikoinaan. =)

Vipa oli se rallatus ruutu. Tai ei siitä kyllä mikään rallatus tullu, ku merkki oli taas kadoksissa. Kaikku lähti eteenpäin mut jäi sitten puoliväliin ihmetteleen. entiedä etsikö se loppista, ku ollaa niitä voi kisoja hinkattu satakertaa ja aina kaket vipana vai onko näin niinkun Tarja sanoi et ruutu liian houkutteleva ja se merkki täytyy saada nyt myytyä tähänkin liikkeeseen. Loppu olikin sit ihan ok. Itse tietty toivoin vahtia ja terävyyttä enempi, mut osaan jo varautua lämpimissä halleissa pikku hyytymisiin... Kommentit: Merkki vielä kesken. itse ruutu hyvä. hyvä loppu.

Mutta niihin väleihin. Tosiaan nyt en antanu Kaikun haahuilla ollenkaan vaan otin palkkauksen jälkeen heti taas haltuun ja seurautin kera rallattelun seuraavaan paikkaan. Kaino toimi loistavasti ja pysyi paremmin kuulolla! palkkaukseen Tarja kommentoi että Kaikku ei näytä välittävän mun taputuksista. Ne saa nyt jäädä sit kokeeksi unholaan... Tosin juurikin muistin etten viime talvena enää hakannu Kainoa vaan maata ja homma toimi paremmin! Pitäisi saadapaketti pysyyn kasassa paremmin!!!! No hyvä muistutus tuli onneksi juuri ennen kisakauden alkua.

Nyt jännityksellä odottaa seuraavaa oikeaa koetta. Vielä on muutama päivä aikaa saada homma kasaan ja vire kohdilleen. Näissä kisoissa jäi alku lämmittelyt aikas vähiin kun aikataulu oli puolituntia etuajassa. Hyvä oli kuiten huomata että Kaino toimi siitä huolimatta hyvin. Kisoihin sit paremmalla aikataulutuksella.=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti