.

.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Leirielämää

Mellä kaikilla oli himpun erilainen viikonloppu. Kaino jäi ekaa kertaa yksin mummolaan lepolomalle ja me loput suuntasimme kohti Haapavettä ja Kutinan leiriä vaikkei meillä nyt sitä Kutinaa olekaan. Umpsi sai jäädä päiviksi kaverin luo sängylle kölläileen (aivan, hieman oli eri meininki kuin kotona ;D ) ja oli Umpsi päässy kalastuskisoihinkin! Pate pääsi riemulomalle puremaan.

Lauanataina otettiin ekaksi ihan tottista ja sitä seuramista. Saatiinkin loistavat neuvot tuohon edistämiseen ja painamiseen. Kouluttajana toimi Esa Tapio ja hänellä sattuukin olemaan Paten puoliveli kotonaan niin oli kuulema tutunoloisia seuruuongelmia. Nyt meillä sitten pyöritään ympyrää keksen seuraamisen ja sen aikana kun Pate hienosti korjaa slloin itsensä oikeaan paikkaan ja palkkasuunta vaihdettiin myös sivulle alas enkä pidä pallosta enää kiinni. Nyt onkin hyvät narupallot millä treenata ja tietysti vaaleansiniset. Turha varmaan mainita minkä värinen on uusi patukka? ;D Jussi (kennel suhteellisen) oli tuonut läjän vermeitä myyntiin niin sieltä löytyi juuri sopivat meille.

Sitten päästiin riemu osuuteen kun Pate pääsi muistelemaan entistä elämää suojelukoirana. Alkuun otettiin ihan vain haukkuja ja Esa katsoi osaako Pate vielä toimia oikein. No vähän oli alkuun yli intoa, mutta sitten tasaantui ja päästiin hommiin. Olin revetä ku Esa meni piilolle ja antoi ohjeet et "eka 5 sit 6" Johon mä et "saisko suomeksi?" johon hän et "ootko aiemmin tehny näitä?" johon mä reippaana et "en!" =D Sitten homma vietiin läpi tyylillä, et Esa sanoi "sano kierrä/irti/seuraa" ja minä papukaijana perässä. =D Mut ihan hyvin me homma saatiin pakettiin ja ihanaa että Esa uskalsi laittaa itsensä likoon.

Sunnuntaina sitten sama homma, mutta kuivaharjoittelin ilman koiraa eka ja pyysin Paten entiseltä omistajalta oikeat käskysanat. Suurinosa olikin mennyt kohdilleen, osa sit ei, mutta näköjään toimii käskyllä ku käskyllä kun puuha on mukavaa!

Tässä sitten videota sunnuntailta. Ääntä lähtee vieläkin aivan liian paljon, mutta sentäs nyt kuuli mitä Esa neuvoi. Ja pahoittelut lajiin vihkiytyneille lukijoille... silmiin voi sattua! =D

Lopuksi, kun Pate oli kiihdytetty sopivaan mielentilaan, päätettiin kurssi noutotreeniin, Pate kun on yli innokas noutaja ja lisäksi lopussa läsäyttää kalikan reisiin kiinni. Näihin ongelmiin saatiin kans hyvät vinkit. lähtö kiihdyttelyihin ihan laumavietillä seuraamista edestakas muutamia skeleita ja lopun osa mentiinkin vanhoilla palkkauksilla (patukka liivin sisällä) ja lisäksi estän fyysisesti Paten tulon kepillä. Keppi siis ihan esteenä ei isku käytössä.

Nyt olisi kova polte päästä treenaan IPOn kaikkia osa-alueita, mutta josko tuo TOKO koitettaisiin jollekkin mallille ennen sitä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti