.

.

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jälleen Haapavedellä =)

Me pakattiin taas kerran itsemme autoon ja lähdimme kohti Haapavettä ja Sari Jokisen TOKO-koulutusta. Meillä oli Paten kaa ohjelmassa kaukot. Kauheasti emme uutta saaneet paitsi yhden palkkausvaihtoehdon. Sari käyttää kaukoissa palkkoja molemmin puolin koiraa ja vapauttaa siihen. Tää oli itselle ihan uus juttu, mutta hyvin Pate tuntui senkin tavan omaksuvan. Lisäksi kotiläksynä jatkuu jo työnalla oleva etujalkatargetti. Idea on että Pate pitää etujalat targetilla niin ne ei pääse liikkuun. Mutenhan poika jo pysyy  paikoillaan ihan ok, mutta jompikumpi etujaloista heiluu edestakas. Josko targetti toisi avun tähän. Sari totesikin kun kerroin kaikki variaatiot ettei multa ole ideat loppuneet. ;D Olisiko yli 10v bullmastiffi tokoa tehny tehtävänsä! Pate oli oikein pätevä pikku otus ja vastasi annettuhin apuhin/pakotteisiin (erilaiset rimat jalkojen edessä) niin hyvin, että Sari oli pakata jo pojan autoon ja viedä mukanaan. =D Loppuun otettiin häiriö paikkiksia yms häiriötreeniä, mutta Pate suoriutui niistä amattilaisen ottein! Voipi olla että Jennin häiriöiden jälkeen mikään ei tunnu miltään. =D

Jos oisin tienny että sääennusteiden vastaisesti onkin helle oisin ehkä jättänyt pimut kotiin/mummolaan, mutta hyvin koirat kuitenkin pärjäsivät parkkiksella odottelemassa. Varalta nappasin Kainon kiinni peräkoukkuun kun kontin oli pakko olla kokonaan auki ettei olisi iskenyt läähistä. Hihnat oli kyllä turhia, kun mummo ei ollut keraakaan paikoiltaa liikkunut vaikka koiria oli haettu ja viety takasin. Mummo on kyllä niin super pakkaus!!! Niinkuin tietysti koko poppoo. ;)

Kotiin kun päästiin olikin sit väsy kaikilla. Pikku äheltämisien jälkeen hyytyi nuoriso-osastokin ja söpösti nukuttiin sylikkäin.

Pakko kertoa loppuun meidän maanatai kauhujen metsälenkistä. Autolle kun olimme monttujen kautta palaamassa tuli meitä kohti kolme irtokoiraa haukkuen. ensi katsoin onko siinä Mökö ja Jumy jonkun pennun kanssa, mutta ei todellakaan ollut!!! Ehdinkin ihmetellä kuinka Kaisa olisi päästänyt koirat niin kauas kun omistajasta en nähnyt kuin punaisen puseron, niin kaukana olivat!!! Alkuun otin Kainon hihnaan kun tiesin, että Kaino on ainoa joka voi hermostua, mutta kun päättivät tulla sieltä noin 10 metristä lähemmäs totesin etten pidä omaani kiinni jos tulee tilanne. Siinä siten sai huutaa äänen käheäksi, että koirat nyt v****un täältä, mutta ketään ei tullut jeesaan saati oisin edes kuullut huutoja. Kun yksi koirista päätti tulla vielä siitä 3-4 metristä lähemmäs hutamaan oli Kainolla mennä jos hermot ja minulla meni. Käskytin Kainon istumaan ja samalla tietysti istui Patekin. Umpsi oli onneksi ollut kerrankin viisas ja jäi kauemmas seisomaan, ehdin jo säikähtää että Umpsi päättää lähteä leikkimään tän lauman kanssa. No kun meidän asenne muuttui vissiin irtokoirista turhan totiseksi päättivät ne lähteä. Kaksi isompaa lähti heti ja pentu jäi vielä hetkekis pyörimään. No ei tässä vielä kaikki. Kun koirat oli päässeet n. 10-20 metrin päähän, juoksi sieltä vielä neljäs koira paikanpäälle. Onneksi se kuintenkin lähti palaavien koirien matkassa poispäin eikä saanut houkuteltua muita palaamaan. Mutta ei voi kuin taas ihmetellä että jos jo 3 on karannu eikö niitä loppuja voisi ottaa kiinni???!!!??

 Onneksi koirien ulkoiluttajat (2 vanhempaa naista) pysähtyvät paluumatkalla selvittämään tilannetta kun olin jo koirien kanssa autolla niin sai omat käyrät laskemaan. Kuulema pentukoiria jotka olivat lähteneet lintujen perään ja loppu onkin sit historiaa.... Noooo.... Täytyi kyllä sen verran tilanteen vakavuutta teroittaa, sanomalla erilaisen laumankanssa koirat olisi jo saatettu teurastaa sinne montuille. Olivat hyvin tyytyväisiä että olin saanut omat pidettyä ja huusin heidän koirat pois. Totesin vain ettei omillani ole muita vaihtoehtoja kuin totella... Ja jätin sanomatta ettei hänenkään koirilla ollut enää lopussa muita vaihtoehtoja kuin paeta. Sen verran mulla alkoi näkyä punaista tilanteessa. Loppu hyvin kaikki hyvin. =D Kenellekkään ei jäänyt meidän laumassa ainakaan mitään hampaan koloon ja Kainokin oli tiistain rallytreeneissä ihan liekeissä! Johtuen ehkä mamin rennommasta asenteesta kun huomasin ettei mummo ole enään niin täpäkkä ja osaa toimia mallikkaasti. Näin se vain on että pitäisi aina reagoida kun koira käyttäytyy oudosti ja ei  omalla tyypillisellä tavalla. Uskon vahvasti Kainon maksan alkaneen oireilla silloin kun ekat remmin kiukut tulivat vastaantulijoita kohtaan. Nyt kun tilanne on saatu ruualla tasoittumaan ja mummon olo normaaliski on ohitustilanteet palanneet normaaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti