.

.

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Vauhti viikonloppu

Meillä on taas viikonloppu kulunut ennätysvauhtia kun on ollut monenmoista puuhaa ja menoa. Perjantaina piti mummolla olla vapaata ja lepoa, mutta mummo päätti aamulla alun tahmaikun jälkeen muuttaa mieltään ja lähtikin seuraksi aamulenkille. Ja koska mummoilla on nykyisin sanavaltaa asioissa niin mummo päätti että peruslenkin sijaan mennään luontopolulle bongaa ekaksi linnut tornista ja sitten sataman kautta jäätilanne, mikä oli vielä lohduton... Tuolla vois melkein vielä käydä kävelyllä! O_o Hyvin mummo vielä pienen empimisen jälkeen tepasteli tuonne torniinkin. Jaksan päivittäin hämmästellä muorin kuntoa missä iskussa Kaino on yli 9 vuotiaana. Pelottaa, että käy niinkuin Neksun kanssa, että oletan mummon olevan maisemissa ikuisuuden...

Töihin Kaino ei päässyt mukaan vai sai jäädä kotiin nukkumaan. Pate puolestaan pääsi käymään ensin päivällä peruslenkin cityssä ja iltapäivällä sitten toisen ihan treenien kera. Kesken seuraamistreenin keskusaukiolla nähtii tuttujakin. Päivi oli Norjasta käymässä. Olipas kiva vaihtaa kuulumiset. =) Ja tietysti taas kävi se klassikko, kun päästin Paten irti hihnasta ajoi poliisit ohi. =D Totean aina ettei ne välitä kun se on malinois. ;D Lavalla tehtiin sitten kaukokäskyt, mitkä alkaa jo mennä aikas kivalla otteella. Meidän pallolla tehtävät vireenlaskutreenit alkaa tuottaa hedelmää. Tosiaan Pate joutuu kestämään pallon esillä liikkuvana ja paikoillaan ja kun ilme oikea saa pallon suuhun eikä saa lähteä sen kanssa kimpoilemaan. Nyt on se liikkeestä maakin suora!!! Yksi pieni harjoitus ja apua on useaan liikkeeseen. Huippua!!!
Me saatiin Rion puistossa seuraksemme todellinen puiston kingi ja bad ass varis. Eka reissulla varis oli jopa kohtalaisen aseenteella ja enemmän kuin vakuuttava kun seurasi meitä ja kävi välillä komentamassa... Patekaan ei edes koittanut syödä isäntää vaan oli ihan coolina hoodeilla.

Toisella puistoreissulla ei suojelusiemeniä enää vaadittu vaan oltiin enempi jo kaverilinjalla. Kaippa puiston kuningas oli tullut johtopäätökseen, että iskuvalmis malinois on hyvä saada liittolaiseksi. ;) Tuolla taustalla näkyy kun pomo saapuu paikalle.
Et näin toisella kierroksella jätkät vaan hengaili keskenään.

Lauantai olikin sitten meidän tyttöjen päivä. Kainolla oli RALLYkisat Muhoksella. Tuomarina oli tuttu Heli Kelhälä. Pisteitä 88/100 eli se valiokello ei vieläkään lähtenyt raksuttamaan... Pari ihan perusliikettä mokattiin ja uusittiin, harmi koska olivat kohtuu varmoja mutta mummon lanteet ei ollu ihan niin liukkaat ku normaalisti. Muutoin olin tyytyväinen että kevään/kesän ekan aurinkopäivän iltapäivän kuumuus ei hyydyttänyt Kaikkua vaan vire  oli aikas mukava. Ehti Kaino vähän flirtata vanhalle heilalle kun hänen goottirakastaja Uuno oli käytösruudussa. Oli kuulema Uunonkin nenä alkanut vipattaa Kainon lähestyessä. Pariskuntahan on vuosia treenanneet activen ryhmässä nuoruusvuosinaan.

Tässä rata paperilla...

Ja videolla. Kiitokset Airalle taas kuvaus avusta! Tuomarin kommentti: Hyvä suoritus, hyvä koira ja hyvä ohjaaja. Saatiin vielä palkintojen jaossa suullinen kommentti että myös meidän suoritusta on aina mukava katsella, kun sijoittuneetkin saivat omat hypetykset ja todella ansaitut sellaiset!

No tietystihän Pate oli seuramiehenä mukana ja pääsi kokeen jälkee kentälle tekemään omat perusasento/vireenlasku treenit, tunnarin ja luoksetulon. Pikkusen on ääntä alkanut tulla luoksetuloon kun olen vipa pätkää palkannut haukulla, mutta en vielä ainakaan usko että tästä koituisi isoa ongelmaa... Kuuluisat viimeiset sanat. ;) Mutta täytyy sanoa että haukkupalkalla on vipa pätkästä saatu nopea ja suora eli siis HIENO! Lopuksi käytiin valloittamassa Muhos city ja Pate otti kaupungin haltuun niin muuallakin.

Sunnuntaina me syöksyttiin heti ekana Haukkiksella treenaan Petran ja Elvin kanssa. Pate oli jo heti halliin mentäessä ihan huippu fiiliksellä ja ei mennyt kauaa kun sai pallon antaa aina suuhun. Hyvin kesti myös Petran höiriöt kontaktissa. Tunnari meni niinkuin aina että eka vähän takkuaa, mutta oma tuodaan ja seuraava onkin sitten upea! Otettiin myös tyhjiin lähetystä Petran palkatessa ja sekin alkoi jo näyttää liikkeeltä. Käyn eka näyttämässä yhden suunnan, samantien täyskäännös ja käyn merkkaan toisen suunnan. Taas täyskäännös ja lähetys ekaksi merkattuun joka avautui vähän liikaa vasemmalle, mutta tässä kohtaa en oo vielä puuttunut kuin pahoihin, tarkoitus kun olisi saada se koira vain irtoamaan sinne tyhjään. Toinen suunta heti perään ja se menikin sitten hyvin suoraan ja heti lennosta Petra heitti palkan. Jälleen täyskäännös ja lähetys sinne ekaksi merkattuun, mutta sitä ei nyt merkata enää uudelleen. Pate irtosi tosi upeasti, nappi pysähdys ja palkka. Hetken mietittiin otetaanko vielä yksi lähetys ettei ala ennakoimaan pysäytyksiä, mutta olimme (toivottavasti) viisaita ja ei otettu. ;) Loppuun sitten alun kontakti treeni. Loppu lenkkien jälkee kotiin ja koirat saivat jäädä kotiin kun mami suuntasi katsomaan pesäpalloa ensimmäistä kertaa elämässään! =D Keli oli super ihan aja siellä montussa oli jopa helle. Vähän nauroin omalle vaate arsenaalille kun mieli olisi tehnyt vaihtaa shortsit. =D Illalla sitten Petran kaa syömään "treenin purku palaveriin". Ja hupsista viikonloppu olikin ohi ja sänky kutsuu meitä kaikkia arjen koittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti