.

.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

TK2, viimeinkin

Kävimme lauantaina Kokkolassa jälleen kokeileen onneamme toko kisoissa ja nyt se viimein onnistui! Jotenkin tämä AVO luokka on ollut meille yhtä tuskaa ja epäonnea.... Josko VOI olisi hieman vaivattomampi = ) Kaino oli melkeen oma itsensä koko kisan. Hieman hyytyi puolivälissä, mutta se oli kyllä arvattavissa kun tässä menny jo pitkään pelkillä motskari yms treeneillä eli tuota kesto puolta ei ole päässy treenaan. Hyvin kuiten nti jaksoi loppuun asti, lopussa kun on ne tympeät kaukotkin. Tällä kertaa oli kepokin mukana, joten saatiin kuvia muistoksi tapahtumasta. Tuomarina kisoissa oli Allan Aula.

Tässäpä sitten olemme juuri päässeet kehään ja vuorossa on paikallaan olo.


Nyt on jo hihna irti ja käskyt onnettu. Hienosti tytöllä säilyy kontakti jopa tässä! Mami niin ylpee.... ; )


Niin TOKO on kivaa!!! = ) Kainon mielestä vissiin ei... Paikallaan olo on super tylsää ku pitää vain möllöttää paikoillaan... Avoimessahan ohjaajat poistuvat näkösuojaan piiloon koirien jäädessä kehään.

Nyt on pisteet saatu ja voi ottaa rennosti. Tässä Kainon kehä bravuuri oli kyseessä sitten käyttö tai näyttöSitten yksilö liikkeisiin ja vuorossa ekana seuraaminen. Hienosti tytteli suoritti kaavion. Pieni lipsaus lopussa kun piti flirtata tuomarille ja siitä tietty lähti sit piste...


Tässä paikataan lipsausta hienosti. Eli vipa käännös vasemmalle hieman aukesi. = (

Sitten meitin kauhu liikkeeseen eli liikkeestä maahan, joka tällä kertaa meni täysin nappiin! Tässä koira seuraa ohjaajaa ja käskystä menee maahan ohjaajan pysähtymättä.

Palatessa ohjaaja kävelee koiran ohi koiran taakse ja palaa sitten koiran luo.
Tämäkin liike loppuu perusasentoon niin kuin kaikki liikkeet tokossa. Tässä Kainolta hieno tiivis asento!

Sitten luoksetulo. Avoimessa luokassa koira kutsutaan luokse 25metristä ja pysäytetään puoliväliin joko käsimerkillä (mikä meillä käytössä) tai suullisella käskyllä. Siitä sitten uudella käskyllä perille asti. Tässä Kaino näyttää vauhdikasta menoa tosin täytyi käyttää 2 käskyä joista tuomari sitten sakotti pisteitä pois.

Luoksetulossakin koiran täytyy tulla ohjaajan vierelle. Homma vielä hieman kesken, mutta pyllyä hilataan kokoajan lähemmäs. Koira saa joko kiertää ohjaajan ympäri oikean kautta tai sitten pyörähtää itsensä ympäri vaemmalla puolella, kuten Kaino kuvassa.
Liikkeestä seisomisesta ei ole kuvaa kun nti teki upean maahanmenon. Tämä liike on yleensä ollut meidän bravuuri joka onnistuu aina ja jota usein tarjotaan myös maahanmenon tilalle... taisi mami taas lähteä soitellen sotaan = )

Mutta nouto on Kainon mieleen!!! Se onnistuu aina. Tälä kertaa perusasento jäi vajaaksi joten pisteitä lähti siitä.

Sitten meidän jänittämät kaket eli kaukokäskyt. Siinä koira jätetään maahan ja ohjaaja siirtyy 5m päähän koirasta ja suorittaa 4 asennon vaihtoa istu-maahan-istu-maahan. Tässä on suullinen ja käsimerkki sallittu.

Eli tässä jätän Kainon paikalleen. Meillä on nykyisin jättävänä käskynä "kaket" ja tuntuu toimivan hyvin. Enää nti ei jää miettimään oliko tämä paikallaanolo vai mikä.

Sitten noustaan istumaan. Tähän tarvittiin tällä kertaa kaksi käskyä, joista meni jälleen pisteitä pois.
Taas maahan
Ja istumaan Vielä viimeinen maahan. Tässä liikkeessä koira ei saa liikkua mihinkään suuntaan vaan pyllyn pitää pysyä täysin paikallaan ja hienosti se Kainolla pysyikin! Jotain iloa isosta ja raskaasta hanurista = ) = )

Homma ohi ja Kaino saa isot kehut!

Loppuun superi eli hyppy. Siinä koira lähetetaan hyppäämään esteen yli ja istumaan käskystä esteen taakse. Sieltä sitten koira palaa takaisin ohjaajan viereen. Kaino istui todella esteen oikealle puolelle. mutta onneksi olemme harjoitelleet paljon vinoja takaisin tuloja joten takaisin tultiin oikeaoppisesti esteen yli! Tästä saatiin tuomarilta kehut!

Ja nyt on homma kokonaan ohi!!! Ja on loppiksen aika. Tuntuu et se on Kainosta se paras osuus harrastamisessa. ; ) Leivontakulho ja pedigree pussi tosin nyt taisi olla jotain gurmee pusseja tarjolla, mutta hyvin maistui. Lähdimme niin vauhdilla, että olimme unohtaa kapulan liikurille joka sitä heilutteleekin kuvan taustalla. Tokossa tosiaan liikeet suoritetaan liikkeenohjaajan käskytyksellä. Näissä kisoissa olikin yksi suosikki liikkureistani! Kerran aijemmin olemme päässeet hänen kehään ja homma toimii kyllä super jouhevasti ja tarkasti, myöskään ei tarvi arvuutella mitä liikkuri käskyttää kun ääni on kantava ja selkeä.
Tässäpä pisteet:

paikallaanolo 10
seuraaminen 9
maahanmeno 10
luoksetulo 7
seisominen 0
nouto 8
kaukot 9
hyppy 10
kokonaisvaikutus 10

yht. 162p eli 1 tulos ja TK2 (sijoitus 5/9)

Isot saivat siis vapaa päivän ja koska reissu kesti niin kävi "ukki" tuomassa makkarat ja käyttämässä kaksikon pisulla pihalla. Riemu oli kuulema jälleen katossa, kun älysivät kuka on käymässä. Paukulla meni taas hetki aikaa herätä ja huomata, mutta teräs-muori Neksu oli heti portilla odottamassa.

Kävimme paluumatkalla katsomassa sukulaistyttöä Lunia. Hän on siis Kainon siskon Ladyn jälkikasvua, eli Lisbethin tyttöjä siis. Aivan ihan karvapallo oli kyseessä ja yhtä riiviö tuntui olevan kuin tätinsäkin pentuna ; ) Tässä tosin näitä olen niin super söpö ja ihana kuvia...

5 kommenttia:

 1. Valtavat onnittelut TK2:sesta ja tsempitykset voivoitteluun! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos! Josko siitä selvittäisiin vähemmillä voivoitteluilla kuin avosta = )

  VastaaPoista
 3. suuret onnittelut! te olette niiiiiiiin super pari!

  VastaaPoista
 4. Isot onnittelut! Upeaa työtä!

  VastaaPoista