.

.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Puikkonokkia oikein urakalla

Tänään pääsin sitten seuraamaan ihan livenä mondioring kisoja Haapavedelle. Polte ei kun kasvoi kisoja katsellesa... No josko nuo tulevat TOKO kisat saisi liekkejä edes vähän pienemmälle. =P Mitä itse arvostan näissä kisoissa on tuo työrauha suorittavalla koirakolla. Kentän laidoilla ei paljoa koiria näkynyt. Itseasiassa tuomari tunnistusnoudossa kielsi koiria olemasta aidantakana, tällä koiralla tarkoitettiin maailaman taas suloisinta pikku malikkaa... Ei tee sekään kuumeelle hyvää... ;) Muuten häiriöitä oli kyllä koirakoilla riittämiin. Makkaranpaistoa kehän reunalla, muutama kana tai mikä lie kukko olikaan häkissä puhumattakaan kentällä olevista häiriöistä. Muutenkin tunnelma oli mukavan letkeä kehässä. Hauska oli huomata pääsevänsä aikas nopeastikin sisälle mitä haetaan. Hieno suoritus kyllä erottuu vaikkein sääntöjä tarkkaan tuunekkaan. Myös iso kiitos Virvelle kun jaksoi vastailla kysymyksiin lajista, välillä aikas tyhmiinkin... Toko nillittäjä kun aina välillä nostaa päätään... Tokoon verraten ei tottisliikkeiden puhtauteen ilmeisesti painoteta ihan niin paljoa, mutta suositeltavaa on saada koira toimiin "tokomaisesti".

Tässäpä ensin 1luokan koirakoiden suorituksia. Nää ihan tunnetaankin Virve ja Marsu. =)
 Paikallaanoloa. Ohjaajan ollessa piilossa oli kehän reunalla häiriönä kiukustunut "halonhakkaaja" halkojen ja kottikärryjen kera. Kolinaa ja räminää riitti. Ylempäänluokkaan saatiin lisähäiriöksi voimakasta sadatteluakin. =)
 Kaukokäskyjä. Samat mitä tokossakin. 1luokassa vain yksillä vaihdoilla. Tosin liikkumista sallitaan tokoon nähden enempi, sivulle ja taakse saa liikkua. Etenemisestä taas vähennetään, mutta hyväksyttyyn tarvitaan että koira suorittaa liikkeet.
 Nakit ei Marsulle maistunu. Koira jätettiin maahan ohjaajan kiestäessä tuon puskan. Paluumatkan aikana koiran nenäneteen nakattiin nakki. 2luokassa kaksi.
 Hyppyja oli kolme joista ohjaaja sai valita omansa. Suosituin oli tämä.
 Hypyn jälkeen koira käskettiin maahan.
 Hienosti Marsu päästi maalimiehestä irti.
 Ja tarvittaessa pysyi kiinnikkin.
 Myös muita rotuja nähtii piristykseksi.
 Nuo kaksi kärpäsenkokoista täplää on koira ja maalimies, joka yrittää päästä karkuun.
 Yleensä se saadaan aina kii. ;)
 Ja irroitus.
 Sitten 2 luokkaan. Suorittamassa ns 0 koira joka näyttää esimerkkiä kisaajille. Hieman oli tunnarit hukassa. =D Pituuseste muuttui ravipuomeiksi.
 Pallottelua oli himpun enempi ja useamman maalimiehen voimin kuin alemmassa luokassa.

 Tässä maalimiehen saattamista. Tässä oli hauska katsoa kuinka kaikilla koirilla oli oma tyylinsä.

 Tää brindle oli yksi mun suokkareista. Koiralla oli upeat liikkeet ja muutenkin kivalla ilmeellä hommissa. Tässä näkyy hyvin noutoesine joka tässä lajissa voi olla ihan mitä vain painorajojen mitoissa, turvallisuutta unohtamatta.
 2 luokassa täytyi suorittaa kaksi valinnaista hyppyä. Kukaan ei suorittanut pituutta.
 Tässä taas saatetaan. Kyseinen koira oli koko matkan hauskasta koipien välissä passissa.
 Seinään oli ilmestyny korkeutta lisää tuomaan vaativuustasoa ylöspäin.
 Maalimies oli kovin kiinnostunut pihlajasta. =D Hienosti hänen annettiin puskia tutkia rauhassa.
 Kehässä välillä myös hempeillään... ;D Parempi olla iholla ettei pääse vahingossa karkuun.
 Ilmeisesti alkaa jo käydä hommat raskaaksi...
 Ja loppuun vielä vauhtia ja puruja.
 Ja tässä loppuun ruttunaamoja ettei totuus unohtuisi. Pimut paistatteli kotiin palatessa syysaurinkoa pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti