.

.

lauantai 20. syyskuuta 2014

Uusikaarlepyy tokot

 Kun kisat päättyy ylläolevan kuvan tunnelmiin voi jo arvata miten meille taas kävi... =D Näin viikko jälkeenpäin jo huvittaa koko kisa. Kaino oli niin keskitassupystyssä kuin vain pieni bullmastiffi vain pystyi olemaan. Keli oli upean aurinoiken ja sehän tietää aina täyttä katastrofia meidän tokotuksille! Sopivastihan se varjovaltasi kenttää heti kokeen päätyttyä... Mutta emme taas lannistu ja olemme jo innolla katselleet uusia kisoja ja varautuneet uusiin pettymyksiin. ;D

Tässä me vielä Kainon kanssa punomme viimeiset taktiset kuviot ennen kehään menoa.
Tietty me tutustuttiin kenttäänkin alkuun. Jos jotain hyvääkin Kainon seuraamisvire oli kyllä näissä kisoissa kohdallaan! Jopa juoksuosuus vedettiin kunnialla läpi. Pari väljää täyskäännöstä, mut muuten oli ihan huippua tehdä Kaikun kans yhdessä!

Joo tosiaan ne kisat ei ihan putkeen menny. Mua taas jännitti se kehään meno ihan sikana... Kun kaverina oli aussiterrieri. Meillä kun ei niistä ole ollu hyviä kokemuksia... Mutta mitä vielä kyseinen yksilö oli ihan äly huippu ja kiva!!!! Näin sitä täytyy taas muuttaa omaa asennettaan tiettyä rotua kohtaan. =)

Tässäpä meidän pisteet jaaritteluineen.

istuminen      0 (juu tippui heti maahan. Ei kauhean yleinen ongelma ole ollu, mut koko koiran olemus oli plaaaaaah... Ja omaa mokaa etten kauheasti omalta jännitykseltäni nostanu Kainon fiiliksiä)
paikallaan makuu    8 ( Muuten ihan jees, mut kaksoiskäsky istumaan nousussa. Itsestäni olen ylpeä kun muistin kävellä koiran taakse vaikka liikkuri sen unohti liikkuroida)
seuraaminen   8½ (kuten jo kirjoitin tää oli huisin mukava liike!!!! se olis voinu vaan jatkua ja jatkua ja jatkua )
Z-kävely     6  (Pisteistä huolimatta kiva liike ja hyvä draivi. Mokat tapahtui valmistelussa. Liikkuri kasasi rataa samaa tahtia kun tehtiin, mikä aiheutti piiiiitkiä pausseja tekemiseen. Tässä kohdin liikkurin mittaillessa tötteröiden paikkoja jäin tuomarin kans suustani kii. Pahaksi onneksi olin jo menny lähtöviivalle valmiiksi ja liikurin palatessa liikealkoi ja se valmistelu jäi sit aikas lyhyeen... eli liikkeelle lähtöön tuplakäsky ja eka jäävä väärin. Loppu mentiin sit hienosti, jos ei yhtä pikku tötterönkiertoa lasketa.Taisin kiilata Kainon turhan lähelle merkkiä ja neito teki hienon pikku mutkan tötterön takaa palaten hienosti asemiin ja teki loisto maahanmenon.)
luoksetulo    6  (juu-u kyllähän se tehtiin... Tässä kohden oli Kaikku jo ihan läähis ja puhki. Jouduin tsemppaan ihan hartia voimin et pääsimme edes lähtöpaikalle. Jättäessä jo nauratti mitä tuleman pitää... Kyllähän sieltä jopa liikkeelle lähdettiin leppoisalla ravilla, mikä oli jo puoli voittoa mamille. Toppi tehtiin ihan ok, tosin tuosta vauhdista sen tekemiseen ei paljoa vaadita. =D Seukki pätkä käveltiin sit hitaaaaaaasti, oikeasti taas mietin että kuin hitaasti koira voikaan kävellä. Maahanmeno suoritettiin ja kyllä sieltä sit sivullekkin tassuteltiin enempi tai vähempi ravissa. Tuomarin kommentti oli että "vaikka ottaisi rodunomaisen tempperamenti huomioon, niin olihan se hidas". Ai oliko??? :P  )
Ruutu       0   ( Tää oli jo sit katastrofi. Merkkiä ei löytyny vaan neito suuntasi suoraan ruutua kohden. Pysäytin, mikä onnistui hienosti, jonka jälkeen Kaino löi hanskat tiskiin totaalisesti! Piti ihan viedä merkille ja kun itse jo päässäni näin sen lopun 10 arvoisesti, lähti Kaino löntystelemään käskystä ruutua kohden. Puolessa välissä vielä oikein katsoi taaksepäin minua ja näytti sitä keskaria. Ruutuun kun pääsi hakeutui "täppää" käskyllä keskelle ja kun sanoin "maa" alkoikin pudota. No siihen se sit tyssäs! Kain päätti jatkaa maahanmenoa sit kokomatkan mua kohden, jolloin puolessa välissä kävin ihan paikanpäällä pysäyttämässä. Nyt se raahastaminen tehtiin sellasessa puolikyyryssä. =D Voi luoja! Oikeasti!!!!!!!

Tässä kohden oli sit onneksi tauko ja kävin hakee Kainolle jäähytakin ja vähän sparraa tulevaa ohjattua varten. Tää ohjattu treeni tehtii ihan hyvällä vireellä.

Sit pikku jäähdyttelyjen jälkeen jatkettiin hommia.

Ohjattu   0    (hieno merkki ja käskystä lähti vasenta hakeen. Puolessa välissä katsoi keskimmäistä ja päätti kesken matkaa hakea sit sen. Siis mikä koira päättää kesken matkaa vaihtaa jo lukitun kapulan? en tiedä olisiko vähän hallaa tehny liikkurin kävelyreitti, kun hän ekana käveli merkille, siitä keskimmäisen luo mnkä jälkeen vasta vei sen haettavan kapulan sekä muut. No anyway ihan jäätävä tää liike oli.
Metalli    7  (Nyt jaksettiin hypätä, mut kuulin kuinka ne tissit lätkähti vasten estettä. =) Mut olihan siitä kaikki 6lautaa... Ja sit se perusasentohan ei oikee osunu kohdillee ku läähistä painoi... )
tunnari    8  (oma tuli ja se tuotiin jopa kohtuu lähelle. Oli kylläkin sen eka palauttaa liikkurille ku nyt lähempänä seisoi. =) )
Kaukot   0   (juu, taas se ampaisu eteenpäin. Meille tosi paha kun kaikki liikkeet tehtiin samaansuuntaan, ohjattua lukuunottamatta, mut pitäis koiran pystyä. Maahan käskyn saatuaan Kaino ampaisi askeleen eteenpäin ja älys taas et eiku maa. Tippui sit hienosti poikittain mun eteen. Odotin vain hiljaa et mitäs nyt tehdää... Allu oli taas niin höveli et antoi toisen mahdollisuuden, kun "ei tässä sitä ykköstä enää kolkutella". No istumaan ei noustu ja seiso-istu valui maahan. Mut parempi taas tämäkin kun se versio missä ei tapahdu mitää. Ei edes pahasti liikkunu eteen tehtäessä.)

Pisteitä siis kokonaiset 132,5 =D Tuomari oli Allan Aula.

Lopussa juttelimme juurikin Kainon ongelmasta nkun kaiken osaa, mut on niin sit päivästä kii et onnistuu. Muisti talven kokeen missä hän arvosteli lauantain kokeen ja se meni penkinalle. Su sit Helin kokeessa saatii KP. Oli kuulema katsonu tuloslistan ja huomannu. Mut kylmiä ilmoja nyt odotellessa ja selvästi pitää noita liikkeen välejä treenata. Nyt oli tosi raskasta raahata koiraa mukana. Onneksi merkkiin löydettiin keskiviikon activen treeneissä apu kun taas ampui alkuu ruutua kohden. Mun virittelyt ku ollu samat ku ruudussa niin hakee sitä. Nyt uudella "onko " käskyllä eteenpäin. Eli kun ruudun kohdalla olen käyttäny "missä ruutua" Nyt opetan "onko ruutu/herkku/kapula yms" suoraan edessä. Näytti lähtevän hyvin liikkeelle tää treeni. Niin ja ps. Se ruutu niissä treeneissä oli HUIKEAN HIENO!!!!

No paras osuus olikin sit kisapäivän ilta kun päästiin Kainon kanssa mökkeilemään hyvässä seurassa kera maittavien ruokien. Kameran jätin tietysti autoon joten kuvia ei tästä henkeä salpaavan upeasta rantamaisemasta nyt ole. =/ Ainoastaan Tuan nappaama kuva minusta ja Kainosta. Kainon ilme on kyllä taas niin mairea. Ei vissiin yhtään jaksa posettaa enää tässäkohden iltaa, kun masu on täynnä ihania grilliherkkuja!


3 kommenttia:

 1. Niin kiva lukea näitä teidän koe-päivityksiä. Viileitä kelejä ja onnistumisia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! =) Niitä viileitä kelejä kyllä odottelemme ja niitä on saatukkin taas. Toivottavasti osuu koepäiviinkin. Tosin pitää olla varovainen mitä toivoo ettei sit tokota pakkasessa ja vesisateessa...

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista