.

.

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

VOIvottelut on nyt ohi

Meillä oli tosiaan Kainon kanssa kunnon tokotusviikonloppu takana. Ensin käytiin harjoittelemassa lauantaina miten sitä kisattiin ja sunnuntaina sitten hoidettiin hommat kotiin! =D Tähän siis loppui tämä toivoton VOIvottelu, Kaino nappasi tänään luokkavoiton kera KPn eli kunniapalkinnon!!! Nyt päästään harjoittelemaan niitä EVL liikkeitä kuntoon. No muutenhan ne on jo mut tuo ohjatun merkki kaipaisi "pientä" hiomista... ;D No tietääpä koutsi mitä tämä koirakko harkoissa tulee treenaamaan.

Launataina oli siis eka koe. Tuomarina siinä toimi Alllan Aula. Jo aamulla herätessä tuntui että minun ja Kainon molempien vire oli ihan väärä. Mami jännitti taas ihan tuhottomasti ja Kaikku oli aikas vauhdikas, mutta omissa maailmoissa. Kaiken kruunasi että oli taas koepaikalla vähän "tipalla". No kyllä siinä ehti kaiken tarpeellisen tehdä, mut kiire ei ole jännityksen kanssa hyvä juttu. No jotain hyvääkin täytyy sanoa, kehään meno oli aivan huisi ja odotusaikanakaan Kaino ei välittänyt kenestäkään. Olin kyllä kaikki kanssa kilpailijat varoitellu ihan useampaan kertaan. Onneksi suurinosa oli tuttuja niin tietävät meidät. Onneksi kaikki ymmärsivät yskän kun kerroin oman jännityksen ja toissa treenien äksidentin. Ja toinen loisto juttu oli kaukot!!! No joo eka istu tarvi 2 käskyä mut muuten huippu. Seiso istu tarvii viel pikku vahvistusta.

Pisteet tuli sit näin tällä kertaa:

paikallaaolo        10   (pieni lonkka asento mut muuten oikein mukava)
seuraaminen       7,5   (alku oli ok, sit paketti hajos totaalisesti -> lisäkäskyjä yms levottomuutta, mut sit lähti toimiin ja loppu hieno. Itse olisin ehkä antanut pisteen vähemmän... =D )
istuminen            0  (juu ei taas istunu ei... totesin Allulle, et aina tää nollautuu sen kisoissa... :P )
luoksetulo          6  (maahanmenoihin tuplakäskyt. Mut loppuasento on nyt hyvä ku vauhdoin käskyn ja kiertotavan! )
ruutu                   8 (jäi taas ihan etunauhaan kiinni ja 2 käskyä maahanmenoon)
hyppynouto       7  (niin se perusasento oli muistovain...)
metallinouto     10 
tunnari              7  (puotti sen pirskutan kapulan jalkoihin ja vinoperusasento...)
kaket                8 (se tupla käsky alkuun ja pylly liikku 20 cm seiso-istu aikana, mut oli se vaan upeaa katseltavaa muuten. Ei olis vuos sitten uskonu et niin hienoa settiä muija vetää!)
kokonaisvaikutus   10  (saisi olla reippaampi, mut rotupiirteet annettiin anteeksi. =D )

pisteitä 230 2.tulos ja sijoitus 4/7.

Kisan jälkeen sain meidän TOKO koutsi Katjalta hyviä vinkkejä ja tietty ne onnittelut hyvästä suorituksesta, vaikkei itsestä vielä silloin siltä tuntunu. Levoton koe kun oli... Ehkä paras vinkki oli kun Katja totesi meidän olevan ihan erilaisia kokeessa kuin treeneissä. Minäkin olin kuulema yli tiukan näköinen kokoajan, mitä nyt välillä hymyilin... Pisti taas miettimään asioita uusiksi. Samoin huomasin selittäväni, että kuulen kaikki kolinat yms ympäriltä... No ei pitäis kuulua!!! Samoin kasvattaja Miia antoi saman tyylisiä ohjeita, että koittaisin vähän rentoutua ja antaa vaan palaa. Illalla vielä Kaisa antoi viimeiset "mentaalikoutsaamiset" meille, ohjeena oli olla läsnä ja olla kokoajan Kainon kanssa "yhteydessä" enkä saisi jättää tyttöä yksin. Ihanaa että ympärillä on näin monta ihmistä jotka jaksavat kannustaa meitä eteenpäin! Viimeisen älynväläyksen koin kisaa/kisoja miettiessä että Kaino paranee aina loppua kohden. Olen tästä ennenkin puhunut ja nuorempana näin Kainon verkkasin kokeeseen, mutta kun ikää alkaa jo olla olen ajatellu ettei saisi liikaa väsyttää. Suuri ajatukseni oli siis väsyttää Kaino ennen kisaa. =D Kunnon lenkki ja kunnon treenit. Päätin aloittaa väsytyksen jo illalla kunnon metsäilylenkillä, mistä myöhemmin lisää.


Sunnuntaina aamu aloitettiin sitten 20min lenkillä, aamupala ja matka kohti kisahallia, perillä tuntia ennen koetta. Uusi lenkki (missä tavattiin mukava pariskunta joka ropsutteli pimatsun hyväksi ja kehuivat kovasti että on komea ja seuraa kauniisti =D ), treenit parkkiksella (seuraamiskaavio, tunnarin palautusta, istuminen, luoksetulo) ja vielä lyhyt lenkki. Hallissa vielä pöydällä kaukot pariin otteeseen, istumista, maahanmenoa ja seuraamista. Taisi olla vielä kapulan palautustakin. Vire pysyi Kainolla kokoajan hyvänä mikä taas rentoutti mamia lisää. Vieläkö tuomari ilmoitti liikejärjestyksen olevan sekakaisin ja kahdessaosassa, ei parempaa voinut toivoa. Ainoa miinus oli et Kaitsun piti päästä vähän pörhistelemään jollekki sakemannille, mut onneksi siinä ei ollu sen isompia. Näköjään ku saadaan moottori toimiin toimii se sit joka saralla. =D

Nyt saimme kehässä meidän oman pikku kuplan toimimaan täydellisesti! Meillä tuntui oikeasti olevan HAUSKAA! Pikku takakireys piipahti mamin äänessä kun tulimme toiseen settiin oli Kaino sitä mieltä että yhdestä portista sisään ja siitä toisesta heti ulos. =D Komensin sit tiukemmin ja sen huomasi Kainon ikmeestä, kun alkoi heti pörhistellä. Sain onneksi itseni nollattua smantein ja saatiin ne kaukot alkamaan.

Pisteet tänään 287,5 / 320, luokka voitto ja KP! Tuomarina oli Heli Kelhälä. Oli ihanaa huomata kuinka kaikki tuntuivat olevan ihan aidosti onnelllisia kehänlaidalla meidän puolesta! Onnitteluja ja haleja sateli mamille ja Kaikulle. Jopa tuomari halaisi palkintojen jaossa. Helikin on meitä kerran tai pari arvostellut... =D Fiilis kisan jälkeen oli sanoin kuvaamaton. Sain tietää voitostakin vasta kokeen loputtua, kun palasimme lenkiltä. Olin niin onnen huumassa jo siitä ettei mikään liike nollautunu ja muutenkin koko kisan oli niin huippua!

paikallaaolo        10  (pieni lonkka asento, mut muuten taas ok)
ruutu                     10  (nyt mentiin keskelle vauhdilla ja käytin uutta "täppää" pysäytys käskyä)
hyppynouto           10  (palautukseen toivottiin laukkaa, mut vauhtia oli kyllä. Taisi puottaa raville paluuhypyn jälkeen)
metalli                    8   (se perusasentoooooo.... No kk aikaa hioa se uusi kuntoon)
tunnari                   9    (se sama perusasento... mut parempi)
tässä kohdin tuli tauko...
kaket                   8   (seiso-istu se 20 cm eteneminen, muuten perfect! )
istuminen              8   (iahn tarkoituksella nappasin 2käskytä sen miinus 2p kääntämällä päätä käskyn jälkeen... 8 on parempi ku se eilinen 0...)
seuraaminen        9  (lähti hyvin, pieni haahuilu taas alussa, mut päätin vain kiristää tahtia ja Kaino onneksi teki oikean ratkaisun ja lähti mukaan. Hitaan osuuden jälkeen ihan unelmaa.)
luoksetulo             8.5  (oikein jo mukava. Vauhtia saisi olla enempi tai sit topit napakammat vauhtiin nähden. Mutta meidän pariviikkoa sitten opeteltu uusi perusasento toimii!!!)
kokonaisvaikutus   9.5  (muuten kuulema upea, mutta pari pientä haahuilua kun saisi pois)

Illasta vielä Umen kanssa metsään niin nyt tuntuu että ntistä on mehut puristettu pois, tai pitäisikö sanoa monikossa neideistä. ;) Onneksi hallissa oli kuvaaja paikalla niin saamme ehkäpä jo piakoinkin nauttia Kainon työskentelystä!

4 kommenttia:

 1. Ihan huippua! Onnea vielä tätäkin kautta!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =) Kyllä tässä vieläkin leijaillaan pilvissä... Nyt vain teho treeni päälle, että päästää korkkaan se EVL.

  VastaaPoista
 3. Onnea!!! Kerro miten saat bullmastiffin keskittyyn kisoissa kun niitä nakkeja ei tipukaan. Me treenataan BH kokeeseen mutta se seuraamiskaavio on aivan liian pitkä ilman nameja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Kaitsu on kohtuu helppo tapaus, jos nyt vertaa toiseen ääripäähän eli Umppaan. =D Me ollaan opeteltu seuraaminen ihan perusasennon kautta. Peilin edessä koira perusasennossa ja kontaktista palkka. sit vaan kello hollille ja aikaa pidentämällä. Kun tämä onnistuu piiiiiiiitkällä aikavälillä niin sit vaan kävellen sama. Tehdään vieläkin paljon noita harjoituksia kun Kainokin puutuu jos tekee paljon normi seuraamista.
   Mielenkiintoa pitkiin seuraamisiin saa temputtamalla. Puistot on hyviä missä on puita yms. Me seurataan ja välillä käsken Kainon kiertää puun yms. Matkalla takas voi tehdä vaikka luoksetulon toppeja yms ja sit kun koira takas sivulla niin matka jatkuu. Ja voi ton ottaa lennostakin eli kun laukkaa takas sun luo niin annat seuraa käskyn ja lenosta vain matka jatkuu.
   Itse kokenu nää ylläri älläri treenit parhaaksi. Tietty sekaan voi sotkea ihan normi tokoakin hyppy, ruutuun lähetys, merkki, nouto yms. Näin saa kestoa liikkeeseen mutta se ei ole tylsää. No myönnettäköön et joskus voi sit pakka repeillä, mut sehän on vaa plussaa!!! =D
   Toivottavasti tästä olisi jotain apua teidänkin seuraamiseen ja onnea sinne kokeeseen!!! Hyvin se menee. =)

   Poista