.

.

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hrrrrrr kun on kylmää!

Hyi kun on ollut kunnolla pakkasta. Ei taas totu noiden vesisateiden jälkeen tämmöiseen kunnon talvipakkasiin. Lohdullista tietenkin että täällä on "vain" -20 asteen tuntumassa, kun sain tietää että pohjoisemmassa on ollu -30 astetta. Kauheaa!!! No meillä se tarkoittaa että osa lenkkiin varatusta ajasta menee koko pimulauman pukemiseen. Umppa tietty on ihan nuukana moisesta, on alusasua, toppatakkia, heijastinliiviä ja vielä vilkkupantaa. Siinä on meidän jätkälle jo ihan liikaa kaikkea. Kaino tyttönä ihan jopa tykkää, kait. ;)

Kamerankin sain aamulenkille mukaan, mutta vuoroin oli kamera ja näpit jäässä. Lopulta loppui sitten akkukin, juuri sopivasti kun alkoi edes vähän aurinko pilkistää. No saatiinpa nyt hyvät heijastin kuvat. Kyllä me taidetaan tuolla tiellä liikkuessa ihan silmiin osua!

Ilta olikin pimuilla vähän tylsää, kun oli ilmottautunut luennolle. Todella mielenkiintoinen luento otsikolla: Koiran käyttäytyminen - ympäristön ja geenien vaikutus. Asialla oli Hannes Lohen luotsaama tutkimusryhmän luento jonka piti Katriina Tiira. Suosittelen jos sattuu kohdalle. Paljon oli tutkimustuloksia joita ei vielä oltu julkaistu yms herkkuja tarjolla paketissa jonka ymmärtää ihan maallikotkin. =) Sivuilla voi osallistua myös tutkimustyöhön oman koiransa osalta vastaamalla kyselyihin ja/tai lähettämällä verinäytteen. Kuulema kaikki koirat ovat tervetulleita osallistumaan. Varsinkin jos jokin vaiva (sairaus/käytösongelma), mutta erityisesti kaivattiin myös vanhempia koiria joilla ei nyt varsinaisesti mikään vaivaa vaan ovat kaikin puolin normaaleja. Täytyy itsekin tässä tutustua sivuston tarjontaa. Harmi etten nyt voinut osallistua verinäytteen ottoon kun suoraan töistä kurvasin paikalle.

No pimujen tylsyyttä ehkä vähän helpotti Kaisan vierailu. Hän ystävällisesti lupautui pissittämään pimut ettei päivä venyisi pimuilla turhan pitkäksi. Kaisamaiseen tyyliin oli pimuja vähän villiinnytetty pihalla. Ume oli ollu heti mukana, mutta tuo tosikompi oli katsonu alkuun et "tuu pois sieltä puskasta". =) No olise Kainokin vähän saanut jytävaihdetta päälle... =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti